Учні нашого ліцею разом з учителями Мелюхіною Н.Є. та Кордонець Н.П. на весняних канікулах їздили в захоплюючу подорож до м. Яремче, розташованого в урочищі мальовничих Карпат. Спочатку відвідали водоспад Пробій. Поруч з водоспадом знаходиться парк легенд Гедзьо, який переносить у захопливий світ ельфів, гобітів та інших чарівних істот. Наступним пунктом маршруту була скеля Довбуша. Ліцеїсти піднялися на вершину і насолоджувалися захоплюючими краєвидами. Незабутні враження отримали в музеї Трембітаря, де побачили традиційні гуцульські костюми і предмети побуту, але найбільшої уваги заслуговує експозиція народних музичних інструментів, яких тут більше сотні. Ще Верховина вразила музеєм Гуцульщини, де діти дізналися багато цікавого про життя, культуру та традиції гуцулів.
Також діти відвідали музей-садибу «Вишиванку». Це приватна колекція поетеси і збирачки гуцульських артефактів Галинки Верховинки (Яцентюк). Експонати для музею господиня збирала протягом п’яти років і зараз колекція налічує понад 500 предметів. Серед музейних артефактів є ткацькі верстати, ткані гуцульські ковдри, килими, багато рушників, понад 40 вишиванок, головні убори, пояси, взуття, різноманітне домашнє начиння і багато іншого. Гостей пані Галинка привітно зустрічає старими гуцульськими піснями і сама розповідає про свої експонати, обряди і традиції людей гірського краю.
Завершили подорож на гірськолижному курорті Буковель, де учні мали можливість піднятися на гору та зробити безліч неймовірних фото.
Ця подорож стала незабутньою пригодою, де всі насолодилися природною красою Карпат, дізналися багато нового про історію та культуру цього регіону.

Рекомендовані новини