В ІАЛ НУБіП України вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні
З нагоди 7-ї річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні в Ірпінському академічному ліцеї Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся захід, який був проведений у форматі «круглого столу» на тему «Герої не вмирають! Просто йдуть! З Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті». Метою якого є виховання національної свідомості в учнів, поглиблення знань про трагічні події на Майдані в лютому 2014 року та їх історичне значення, а також вшанування пам’яті тих, хто віддав в боротьбі за Батьківщину найцінніше – життя!
Гостями заходу стали депутат Ірпінської міської ради, учасник Майдану,учасник бойових дій на Сході Антон Головенко і поетеса Юлія Бережко-Камінська, творчий доробок якої містить велику кількість поезій на національно-патріотичну тематику.
Модераторами круглого столу були: заступник директора ліцею, кандидат економічних наук, вчитель історії Лариса Снігир, яка розпочала захід і розповіла про історичні події, що сколихнули нашу державу під час Революції Гідності, про жертовність тих, хто йшов на Майдан, щоб українці мали шанс жити краще, в країні вільній та незалежній. «На сьогоднішній день все ще не закінчилося, й історики ще підсумок не підвели. Ми не знаємо, які висновки в подальшому зроблять аналітики, історики, політологи. Та сьогодні все ще триває, наш народ й досі відстоює незалежність держави. Тому, хочеться, щоб доля склалася якнайкраще і наша Батьківщини була вільна!» – підкреслила вона; Софія Кочеткова, яка підняла тему «Революція 2013 року, Революція Гідності». Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. На жаль, Україна заплатила надзвичайно високу ціну за те, щоб «Гідність» була першою із чеснот кандидата на будь-яку посаду в Україні; а також Єлізавета Вітасік як розповіла, про те, що «Сьогодні бути українцем – це модно, відстоювати свою думку – актуально, а об’єднуватися заради миру – гідно!»
Антон Головенко в свою чергу зазначив, що наша держава, як історично склалося, постійно бореться за свою незалежність, але він впевнений, що перемога за нами і дуже важливо пам’ятати тих, хто поліг за краще майбутнє. «Пам’ятайте ті часи, пам’ятайте про тих, хто поліг в боротьбі. Закликаю вас, молодь, бути патріотами своєї країни! Я певен, що в наших руках і в наших силах зробити життя країни кращим. За нами перемога!» – наголосив він.
Після цього учні познайомилися з творчістю Юлії Бережко-Камінської, яка представила присутнім поезію із збірки «Невідворотне», а також розповіла власні життєві історії, які й стали основою глибоких патріотичних творів.
Закликаємо кожного пишатися тим, що ми, як історично склалося, нездоланні! А також пам’ятати тих, хто віддав в боротьбі за незалежність найцінніше – життя!
Антон Головенко
Юлія Бережко-Камінська

Рекомендовані новини