1 грудня світ відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання та його профілактику.
В ІАЛ НУБіП України 1 грудня для учнів було проведено ряд заходів. Тренінг «Формування в учнів толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих», який провела соціальний педагог ліцею, Ігнатенко Д.Р. Під час заходу були використані:
– Інтерактивна карта «Що я знаю про ВІЛ/СНІД», за допомогою якої з’ясували початкові знання та ставлення школярів до інфікованих на ВІЛ\СНІД та хвороби в цілому.
– Лекція-бесіда «Що таке СНІД?», за допомогою якої учні опанували теоретичні знання щодо хвороби, її прояву, основних шляхів передачі та профілактики.
– Відео-презентація «Як захистити себе від ВІЛ/СНІД?» та вікторина «Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД?», яка проходила на платформі Kahoot. Кожен учень мав змогу дати відповідь на питання, відрефлексувати та закріпити свої знання щодо основних понять теми.
Вчитель історії Устінова-Тихоненко В.В. на годині спілкування в 10-Б класі розповіла про особливості шляхів передачі ВІЛ у дітей і про профілактику передачі ВІЛ від матері до дитини. Вікторія Василівна організувала флешмоб «Червоний колір як символ єднання».
Усі проведені заходи сприяли підвищенню рівня інформованості учнів про соціально-небезпечні хвороби та формуванню толерантного ставлення до людей з ВІЛ-позитивним статусом.

Рекомендовані новини