Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в ІАЛ НУБіП України ця подія стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
Акція розпочалася з години спілкування, яку підготувала та провела педагог-організатор Поляновська В.С. Були розкриті питання, що стосуються не лише боротьби з насиллям над жінками, а й попередження насильства в сім’ях. Вероніка Сергіївна в своїй розповіді, зазначила, що дедалі частіше спостерігаються прояви насилля в родинах. І це дуже прикро, тому що саме сімейне спілкування – це запорука доброго настрою і душевного спокою. Найболючіші душевні рани – рани від рідних і близьких нам людей. На завершення зустрічі учні побудували «піраміду» позитивних вражень.
Ще одним цікавим та змістовним був захід, який відбувся у 8-А класі на тему «Зупини насилля у всіх його проявах». Учні активно висловлювали свої думки. Класний керівник Карпов С.М. повідомив, що насильством є не тільки бійки, а й звичайні стусани, прізвиська, глузування, все, що порушує права іншого, принижує його гідність.

Рекомендовані новини