Після завершення позапланових осінніх шкільних канікул усі заклади загальної середньої освіти м. Ірпеня та селищ з 2 листопада 2020р. відновили освітній процес за очною (денною) формою. Саме вимушені канікули у жовтні 2020 року дозволили у великій мірі стримати темпи поширення небезпечної інфекції COVID–19 та знизити показники захворюваності у закладах освіти нашого регіону. На даний час, серед педагогічних працівників шкіл міста та селищ рівень захворюваності на COVID–19 становить 1,8%, що дозволяє продовжити очне навчання.
Разом з тим, останнім часом спостерігаються швидкі темпи зростання показників захворюваності на коронавірусну інфекцію в регіоні, що змушує керівництво міста та закладів освіти вживати додаткових заходів щодо організації навчання в умовах карантину.
Управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради та закладами загальної середньої освіти наразі розробляються та готуються до впровадження найближчим часом різні моделі змішаного навчання з використанням дистанційних технологій. У процесі розробки закладом гнучкої моделі змішаного навчання враховуються норми чинного законодавства, рекомендації Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я, інтереси учасників освітнього процесу, кадровий та матеріально-технічний потенціал закладу освіти та побажання батьківської громадськості.
Рішення про перехід закладу освіти з очної на змішану форму навчання ухвалюється педагогічною радою закладу освіти, зважаючи на рівень захворюваності педагогічних працівників, учнів, ступінь організаційно-методичного та матеріально-технічного забезпечення реалізації обраної моделі змішаного навчання.
Для міської влади, управління освіти та науки, адміністрації шкіл пріоритетом є забезпечення оптимального безпечного та якісного освітнього процесу в закладах освіти навіть в умовах карантину. Сподіваємося на розуміння та підтримку батьківської громадськості у подоланні викликів пандемії COVID–19 та реалізації нових форм організації освітнього процесу в місті та селищах.
Бажаємо усім міцного здоров’я!

Рекомендовані новини