НАУКОВЦІ – ДЛЯ ЛІЦЕЇСТІВ
Наш ліцей завжди зацікавлений у розширенні наукового світогляду учнів. У рамках співпраці Ірпінського академічного ліцею з Національним університетом біоресурсів і природокористування України 16 травня 2023 року доцент кафедри вищої та прикладної математики кандидат педагогічних наук Артемчук Людмила Миколаївна провела засідання математичного гуртка з учнями 10-х та 11-х класів на тему «Похідна та її застосування». Онлайн спілкування старшокласників з викладачкою університету стало корисним особливо для випускників. Практичні задачі на воєнну тематику про швидкість руху кулі, що вилетіла з автомата, розв’язували за допомогою похідної. Це було учням дуже цікаво. Вдячні вчителю математики Іліці Л.Г за організацію проведеного заняття.
Цього ж дня пройшло засідання гуртка «Біотехнологія та екологія». Викладач кандидат біологічних наук НУБіП України Таран Оксана Петрівна провела цікаве та змістовне заняття для учнів 10-Г і 11-В класу ліцею на тему: “Від ДНК до гороху”. Оксана Петрівна розповіла історію відкриття ДНК, ознайомила з її будовою, значенням для людини та природи. Ліцеїстам цікаво було побачити, як добувають ДНК з біологічного матеріалу гороху в університетській лабораторії. Організувала ліцеїстів на заняття гуртка вчитель хімії Несміян Т.А.
Дякуємо викладачам НУБіП України за підтримку та співпрацю, а вчителям нашого ліцею за творчий підхід до проведення занять!

Рекомендовані новини