Наші учні стали учасниками Всеукраїнського фестивалю “З країни в Україну”

Учениці Ірпінського академічного ліцею НУБіП України учасниці проєкту «Україна говорить жестами» Кириченко Вікторія та Шуменкова Марія взяли участь у фестивалі “З країни в Україну”, який відбувся 7 серпня 2021 року у м. Херсоні.
«З країни в Україну» – це масштабний культурно-просвітницький фестиваль, започаткований у 2014 році, щоб допомогти місцевим громадам наповнювати свої міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу.
«З країни в Україну» – це 8 років активної праці, 84 фестивалі, 54 міста, десятки тисяч учасників та понад 20 напрямів невпинної роботи з ключовою ідеєю – формування нової української ідентичності та якісних позитивних змін в Україні.
Метою участі Команди з міста Ірпеня є поширення української жестової мови поміж молоді України шляхом популяризації у соціальних мережах та створення відгалужень у системі освіти. Вікторія та Марія провели майстер-класи з основ жестової мови, допомогли діткам з вадами слуху взяти участь у тренуванні з флорболу, презентували власний чат-бот для вивчення жестової мови «Дактиль» та телеграм-канал «Україна говорить жестами». У співпраці з сурдоперекладачами ГО «Соціальна єдність» навчалися сурдоперекладу музичних творів.
Дякуємо організаторам проекту “Відкривай Україну” за запрошення та унікальну можливість долучитися до вирішення питань комунікації в соціумі людей з порушенням слуху, популяризації сервісів комунікації, сучасних технологій та мобільних застосунків, які мінімізують комунікаційний та психологічний дискомфорт при спілкуванні.
Нагадаємо,що у 2021 році команда “Варяги” Ірпінського академічного ліцею НУБіП України перемогла у Всеукраїнському освітньому конкурсі “Відкривай Україну” з проєктом “Україна говорить жестами”.
Долучайтесь! Створюємо безбар’єрний простір разом! Авторський проєкт учнів ІАЛ НУБіП України Чат- бот для вивчення жестової мови – https://t.me/little_daktyl_bot

Ірпінський академічний ліцей

Рекомендовані новини