Педагогом-організатором Поляновською Веронікою Сергіївною для учнів 7-х класів було проведено виховний захід “Сторінками пам’яті” .
Метою якого було переосмислити значення подій 1939–1945 років. Адже день пам’яті та примирення – це не про тріумф переможців над переможеними, а радше застереження, що не варто розв’язувати міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією чи анексією. Вероніка Сергіївна наголосила, що сьогодні, як ніколи, людство повинне пам’ятати про подвиг героїв, котрі ” горіли” яскравим полум’ям любові до рідного краю, народу, котрі віддавали своє життя, подарували людям можливість бути вільними. Дітям було запропоновано доєднатися до акції “Маки пам’яті”. Для всіх присутніх педагог провела майстер-клас із виготовлення квітки маку – символу загиблих воїнів, символу смутку. З пізнавальною розповіді учні дізнались історію виникнення цієї квітки. У народі кажуть, що поле де точилися бої та пролелася кров за волю України, зацвітало маками. Цвіт маку із червоними стрічками вплітали у вінок чи волосся дівчатам, в родині яких були полеглі в боях. Відбувся перегляд тематичного відеоролику “Друга світова війна: як ми пам’ятаємо”. Як правило, переконлива фейкова інформація живе століттями. Мало хто наважується витрачати свій час на перевірку достовірності даних, наведених у публікаціях, фото чи «псевдодокументальних фільмах». Після перегляду відеоролику та дискусії учні спробували відгадати, які з даних, наведених педагогом-організотором, правда, а які – вигадка.
Для закріплення знань, отриманих під час виховної години, був проведений тест.
Ці завдання покращили обізнаність ліцеїстів про день пам’яті та примирення, а також про День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Адже 8 та 9 травня – не лише спогади про історичні події, а й щорічне нагадування про те, яку ціну має свобода та наскільки вона життєво необхідна!

Рекомендовані новини