Сьогодні минає 35 років відтоді, як сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Україна та весь світ досі долають наслідки цієї катастрофи. В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, трапилася найжахливіша аварія за всю історію ядерної енергетики. В повітря було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Тисячі загиблих, та тисячі тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії втратили своє здоров’я – така страшна ціна Чорнобильської трагедії. Цей біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і згадати той страшний 1986-й. До вшанування памяті жертв катастрофи в нашому ліцеї у режимі онлайн проведено ряд заходів. Класні керівники провели виховні години, на яких діти мали змогу переглянути документальні фільми про цю жахливу подію, про наслідки трагедії, про зону відчуження. Так, учителька фізики Мелюхіна Н.Є. провела онлайн уроки з учнями старших класів на теми «Атомна і ядерна фізика»; «Атомне ядро. Ядерна енергетика». Метою уроків було сформувати знання учнів про ядерний цикл, про енергетику України. Під час проведених занять учні дізналися про атомні електростанції України, їхню загальну потужність, аналізували причини та наслідки трагедії на Чорнобильській АЕС. Для учнів 8-Г та 9-В класів учителькою хімії Несміян Т.А. були проведені уроки на тему «Вплив радіоактивного випромінювання на живі організми» та «Гірчить Чорнобиль крізь роки» присвячені 35 річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Тетяна Анатоліївна розповіла учням про події, які стались, та особливу увагу акцентувала на заподіяну шкоду для всіх живих організмів, зумовлену розповсюдженням радіоактивних речовин на значній території України та інших європейських країн. Учителька біології Гунько Т.В. з учнями 9-х класів провела урок на тему «Мутація: види мутації, причини та наслідки»; «Спадкові захворювання людини. Генетичне консультування». Вивчивши тему, учні перейнялись болем наслідків техногенної катастрофи і зняли відеоролик в якому записали рядки віршів про трагізм тяжких наслідків трагедії для людства. Педагог-організатор Шмарко Н.С. з учнями 9-В класу провела урок пам’яті на тему «Чорнобиль не має минулого часу», метою якого було нагадати про трагедію , яка сталася 26 квітня 1986 року, згадати масштаби та наслідки трагедії та вшанувати полеглих героїв ЧАЕС та здійснили віртуальний тур до Національного музею «Чорнобиль». Класний керівник 8-Б класу Жила Є.С. провела в онлайн режимі урок-реквієм «35 річниця з дня Чорнобильської катастрофи». Під час якого ознайомила дітей з поняттям «Чорнобильська катастрофа»,
з її масштабами та наслідками. Обговорили причини аварії, її вплив на здоров’я людей та на природу. Карповим С.М. було проведено з учнями 8-А класу онлайн бесіду на тему «Атомне століття раною горить». Діти переглянули та обговорили документальні відеоматеріали на
дану тематику. Класним керівником 8-В класу Маммедгусейновою Е.Х. проведено захід «Мужність і біль Чорнобилю» на якому розглянули причини виникнення трагедії. Під час проведення заходу діти застосовували знання з фізики. Обговорили масштабність наслідків трагедії.
За учнівської ініціативи команди ” Варяги”, учасників проєкту “Україна говорить жестами, координатором якого є педагог-організатор Шмарко Н.С., було відзнято відео на тематику Чорнобильської трагедії. Неординарністю даного відео матеріалу є те, що текст вірша читає Наталія Сергіївна, а дактилює учениця Марія Шуменкова. З метою, донести кожному про трагізм Чорнобильської катастрофи. Дякуємо всім учителям-предметникам, класним керівникам та учням, які організували та провели в онлайн режимі змістовні заходи.

Учні 9-В класу ІАЛ НУБіП України декламують вірші про трагищм тяжких наслідків транедії для людства
Посилання на відео: https://www.facebook.com/irpinliceum/videos/5278562095549206/

За учнівської ініціативи команди ” Варяги”, учасників проєкту “Україна говорить жестами, координатором якого є педагог-організатор Шмарко Н.С., було відзнято відео на тематику Чорнобильської трагедії. Читає Наталія Сергіївна, а дактилює учениця Марія Шуменкова. З метою, донести кожному про трагізм Чорнобильської катастрофи.
Посилання на відео: https://www.facebook.com/irpinliceum/videos/218939656231123/

Рекомендовані новини