З ледь відчутним весняним подихом вітру, лагідним сонячним промінням, паростками перших квітів до нас приходить чудове жіноче свято, яке відзначають на початку весни у всьому світі.
Напередодні Міжнародного жіночого дня цікаво, тепло, весело пройшло свято й у нашому ліцеї. Хлопці з самого ранку порадували привітаннями вчителів, даруючи їм квіти. Відео із записаними віршами від старшокласників демонструвалось у фоє закладу. Також, із нагоди свята, 5 березня в ліцеї відбувся День учнівського самоврядування. Цього дня ліцеїсти взяли на себе обов’язки адміністрації, учителів, практичного психолога, педагога-організатора.
Напередодні, учнівський парламент звернувся до адміністрації ліцею щодо проведення Дня самоврядування з нагоди жіночого свята. Дирекція та вчителі, обговоривши дану пропозицію на нараді при директорові схвально її прийняли.
На засіданні учнівського парламенту серед бажаючих взяти участь у проведенні Дня самоврядування було обрано адміністрацію ліцею, учителів, практичного психолога та педагога-організатора. Отож, підготовка та організація проведення заходу розпочалась 1 березня. Згідно наказу по ліцею «Про організацію та проведення Дня самоврядування» разом із учнями був складений розклад уроків; обговорено форми та методи роботи на цей день.
Усі вчителі надали допомогу учням у підготовці та проведенні Дня самоврядування. Можна сказати, що учнівський парламент із поставленими завданнями справився на відмінно, адже цього дня в ліцеї, як за звичай, панували злагода, порядок та дисципліна. Звісно, що класні керівники були присутні в класах на окремих уроках, перервах. Учні, які виконували обов’язки адміністрації школи, протягом дня контролювали виконання всіх завдань поставлених на День самоврядування.
За відгуками вчителів, уроки було проведено на високому та достатньому рівнях. Тож, дякуємо нашим старшокласникам Магдалінчук В., Шацькому Б., Шуменковій М., Вітасік Є., Кириченко А. та іншим учням за чудово проведену роботу.
Родзинкою цього святкового дня був захід підготовлений вчителем зарубіжної літератури Наталією Іванівною Руденко. Літературна вітальня «Весняний етюд», де була можливість бажаючим учням проявити свої здібності і таланти, заворожила всіх присутніх поетикою віршів про жінку, кохання, весну, вірність. Розпочала ліричний захід Шипович Д., яка прочитала вірш Лесі Українки «Стояла я і слухала весну…». Учні Березицький І., Андрійчук А., Бузирьов М. читали сонети Ф. Петрарка та В. Шекспіра. Петріков К. і Басалик Е. – вірш О. Пушкіна «Я вас любил…» та уривок з роману «Євгеній Онєгін». Дацюк К., Берегова А., Вітасік Є., Кириченко А., Грищенко К., Камінська О., Дяченко А., Мухін В. – читали поетичні твори М. Лермантова, О. Блока, С. Єсеніна, М Цвєтаєвої, Й. Бродського, Л. Костенко, К. Симонова, А. Фета. Метою святкового заходу було: створення позитивного емоційного настрою; виховання поваги до жінки; чуйності, доброти, милосердя, вдячності, естетичного смаку; формування навичок морально-етичної поведінки. Учні зі сцени подарували всім присутнім жінкам море теплих і зворушливих слів, сповнених любові. Як учасники літературного заходу, так і глядачі отримали безліч позитивних емоцій напередодні свята.

Рекомендовані новини