21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням. У цей день в нашому ліцеї пройшли різні цікаві заходи. Класні керівники з учнями провели пізнавальні вікторини, ігри, конкурси, а саме: «Українська рідна мова – барвінкова, калинова, солов’їна», подорож Країною мови «Кожному миле його слово рідне», «Юний мовознавець» тощо. Вчитель української мови Лук’янченко Л.В. з учнями 10-А класу провела захід, під час його проведення діти ділилися своїми враженнями та асоціаціями зі словом у «вільному» есе «Своя. Рідна». А учні 10-В класу підготували відеоповідомлення «Мовні цікавинки та дивовижі». Дівчата та хлопці 10-Б продемонстрували знання рідної мови під час мовно-розважальної гри «Диво калинове».
Вчитель української мови та літератури Шевченко Л.А. підготувала та провела цікавий позакласний захід «Мови рідної дива» у 7-В класі. Діти змагалися в ораторському та акторському мистецтві. Читали твори відомих поетів про мову, власні твори, співали українські народні пісні, переглянули відеоролик «Українська мова – без суржику».
Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.
Плекаймо мову! Дбаймо про її красу й неповторність!

Рекомендовані новини