Національні символи в усіх народів і в усі часи були відображенням високого духу нації, його своєрідним генетичним кодом. Основними носіями національної символіки держави є Гімн, Прапор та Герб. У статті 20 Конституції України записано: «Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Гімн, Державний Герб».
19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті.
Тризуб – немов сім’я єдина,
де тато, мама і дитина
живуть у мирі і любові
На Україні вольній, новій.
Цій події у нашому ліцеї були присвячені тематичні заходи, які проводились для учнів 7-11 класів на теми «З Україною в серці», «Символ твоєї свободи», «Свята спадщина. Державні символи України» тощо, на яких учні дізнались від класних керівників, вчителів історії інформацію щодо історії створення Державного Гербу України. Переглянули фільм «Історія тризуба від Київської Русі до сьогодення». Класний керівник Карпов С.М. з учнями 8-А класу провів годину спілкування на тему «Гімн, прапор, герб: історія і сучасність». Педагог-організатор Поляновська В.С. разом із лідерами учнівського самоврядування підготували для учнів старших класів презентацію «Історія виникнення державного герба», після спілкування про герб і його історію виготовили тризуб та слово «ВОЛЯ», якими святково прикрасили хол нашого ліцею.

Цінуймо своє, шануймо символи! З Днем Державного Герба!

Рекомендовані новини