В Ірпінському академічному ліцеї НУБіП відбувся фестиваль шістдесятництва та дисидентського руху «Жінки – дисидентки в українській історії». Захід організовано за підтримки лабораторії з розвитку критичного мислення НЦ «МАНУ». На базі якого відбувся фестиваль шістдесятництва та дисидентського руху раніше. Участь в якому взяла педагог-організатор Наталія Шмарко.
В ході фестивалю з вітальним словом за допомогою онлайн-платформи ZOOM до учасників звернулася завідувачка лабараторії – Юлія Кравченко.
Участь у фестивалі взяли учні та вчителі Ірпінського академічного ліцею та студенти Ірпінського економічного коледжу.
Учасники познайомилися з життєвим шляхом Ліни Костенко та Ірини Стасів-Калинець.
Під час першої частини фестивалю, студентка першого курсу Ірпінського економічного коледжу Єлізавета Костюченко прочитала вірш Ліни Костенко «Егоїстка», а переможці всеукраїнського проєкту «Відкривай Україну» – команда «Варяги» записали чотири вірші жестовою мовою, щоб поезію Ліни Костенко міг почути кожний.
Також , в рамках фестивалю було проведено тематичний майстер-клас з вивчення основних літературних слів жестовою мовою.
Під час другої частини фестивалю, студенти другого курсу Ірпінського економічного коледжу – Дар’я Бушуєва та Димитрій Герасимчук прочитали вірші Ірини Стасів-Калинець.
По закінченню фестивалю для учасників було оголошено конкурс на краще ессе «Якби я був на місці дисидента…», переможців буде оголошено згодом, а також проанонсовано старт конкурсу читців поезії письменників-шістдесятників, який стартує вже в січні 2021 року.

Рекомендовані новини