Так склалося історично, що 14 жовтня в Україні відзначається День Українського козацтва, День захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці. В рамках проведення військово-патріотичного тижня з метою формування національної свідомості та самосвідомості, відданості служінню Батьківщині, підвищення інтересу до вивчення предмета «Захист України», покращення міжпредметних зв’язків  в ІАЛ НУБіП України було проведено ряд різноманітних цікавих заходів.

     Так класний керівник 7-В класу Мелюхіна Н.Є. організувала та провела сімейно-родинне свято на природі на тему: «Ми майбутні захисники Батьківщини». В кінці свята діти разом із батьками смакували смачними варениками.

   Класний керівник 11-А класу Точиліна І.В. організувала з учнями свого класу «козацький похід», під час якого розповідала дітям, що потрібно робити, щоб вижити в екстремальних умовах, а також діти на природі готували справжній козацький куліш.

    Відбулась зустріч учнів 11-х класів з викладачем військово-патріотичного гуртка, учасником АТО Коротею Володимиром Геннадійовичем, який  цікаво та змістовно розповів дітям про події 2014-2015рр. На добру згадку про зустріч учні підписали листівки з побажаннями для Володимира Геннадійовича та його побратимів.

   Учні 10-х класів взяли участь у конкурсі на написання кращого есе на тему: «Герої поруч».

   Класні керівники 7-11 класів провели уроки мужності, виховні години: «Якщо ти українець – будь ним!», «Герої серед нас», «Жити в мирі та злагоді», відбувся перегляд та обговорення презентації «Символи України», круглий стіл «День захисника України».

   Проведено зустріч учнів ліцею з учасниками молодіжно-патріотичного тренувального гуртка «Характерники», учасники якого розповіли про те, як потрібно виживати в экстремальных умовах, навчали дітей елементам туризму та як надавати першу допомогу постраждалим.

   З метою виховання моральних якостей, спортивної підготовки та виправки проведено спортивні змагання, спортивна гра «Козацькі забави».   Завершився Тиждень підведенням підсумків, випуском інформаційних стіннівок.

Рекомендовані новини